logo-ucimse.cz
obl?ben? přidat k oblíbeným
zprávy |jazykové vzdělávání |profesní vzdělávání |informační gramotnost |soft skills |EU fondy |návody |celoživotní učení |přijímací řízení |zájmové vzdělávání |
učímse.cz > zprávy > Jak vybírat dětský tábor s výukou angličtiny
Získej bonus s novým účtem

Jak vybírat dětský tábor s výukou angličtiny

redakce - 18. 05. 2018
Zábavnou formou a s pomocí her se děti mohou věnovat anglickému jazyku i během prázdninových měsíců. Jak ale vybrat jazykový tábor pro své potomky?
Pokud rodiče neznají jazykovou školu, která tábor pořádá, je vhodné zjistit, jaké má zkušenosti s organizací pobytových či příměstských táborů a s přípravou výukového programu. „Dále je důležité, jakou mají jazykoví lektoři kvalifikaci a kdo se bude o děti starat v době jejich osobního volna,“ radí Barbora Tošenovská z jazykové školy Helen Doron English.

Rodiče i děti by měli předem vědět, kolik hodin jazykové výuky je součástí celkové ceny tábora a zda zahrnuje i výukové materiály. Aby nebyli překvapeni neplánovanými doplatky. Organizátoři tábora obvykle také předem oznamují náplň a rozsah jazykové výuky. Tábor má mít konkrétní téma a rodiče by si měli předem ujasnit, jestli je toto téma pro jejich dítě zajímavé.

Zaměření jazykových táborů může být hodně různorodé. Někdy se jedná o pobytové tábory (například stanový tábor přímo na břehu přehrady Slezská Harta, tábory v Krkonoších nebo na Šumavě), jindy o příměstské (v ostravské, jihlavské nebo plzeňské zoologické zahradě). Místo pobytu otevírá možnosti zaměřit se na specifické tematické okruhy. Například v ZOO se angličtina týká zvířat a přírody obecně.

„Téměř všechny pobočky Helen Doron English po České republice pořádají příměstské tábory také ve svých výukových centrech. Trvají obvykle týden a jsou určeny dětem od tří let,“ uvádí Barbora Tošenovská.

Prázdninové tábory Helen Doron English probíhají velmi hravou formou, děti si na nich často neuvědomují, že se právě učí. Zároveň neztrácejí kontakt s angličtinou ani o prázdninách, což je pro jejich zdokonalování velmi důležité. Principy osvojování jazyka jsou na táborech Helen Doron English stejné jako při běžné výuce v rámci školního roku. Děti pracují v maximálně osmičlenných skupinkách, během výuky se hovoří výhradně anglicky.

Výuková část dne zabere na táborech Helen Doron English dvě až tři hodiny. Kromě toho se děti věnují běžným radovánkám, jakými jsou koupání, soutěže, projížďky na lodích, hry či výlety.

Výuku zajišťují výhradně vyškolení lektoři ze škol Helen Doron English. Některá výuková centra během jednotlivých dní secvičují divadelní představení po vzoru programu HDE English Through Drama, ve kterém má každý student svou roli. Během posledního dne tábora je pak předvedou rodičům a ostatním hostům.








listvyhledávání

listreklama

pracovník v sociálních službách, povinný kurz pro vás
listpersonalista.com



listzajímavosti odjinud

MDŽ 2024: Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie.

Srdečně zveme na výstavu “Praha feministická. Místa, kde se psala historie”. Bude zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7... více

Průzkum ukázal, že lidé milují nákupní centra - developeři musí myslet především na dopravní dostupnost

Advokátní kancelář Taylor Wessing si nechala zpracovat průzkum, který se týkal obliby nákupních center a důvodů, proč je právě nej... více

Obavy z „elektrosmogu“ v domácnosti nejsou na místě, určitá opatrnost však ano

Škodlivý vliv elektromagnetického záření z elektrických rozvodů a domácích elektrospotřebičů na lidské zdraví, který se nepřesně o... více

Souboj elektřiny a vodíku: Zvítězí technologie, která se dříve zbaví provozních omezení

I když je elektromobilita aktuálně nejdůležitějším trendem v automobilovém průmyslu, budoucnost možná patří vodíkovým palivovým čl... více
listnejčtenější články

listučímse.cz doporučuje
Výpočet čisté mzdy 2024
Jaké jsou změny v roce 2024 ve výpočtu čisté mzdy? Víte, kolik budete brát? Nechte si mzdu výpočítat naší kalkulačkou.
www.mzdova-kalkulacka-2024.cz
Výpočet nemocenské
Víte, kolik budete brát, když budete stonat? Pro výpočet zdarma klikněte zde.
www.vypocet-nemocenske.cz
Seznam všech škol v ČR
Největší databáze škol v ČR, která obsahuje velice populární a přehledný seznam všech středních škol, ale i jiných.
www.seznamskol.eu


listčtenáři doporučují