logo-ucimse.cz
obl?ben? přidat k oblíbeným
zprávy |jazykové vzdělávání |profesní vzdělávání |informační gramotnost |soft skills |EU fondy |návody |celoživotní učení |přijímací řízení |zájmové vzdělávání |
učímse.cz > zprávy > Soutěž pro střední školy - bitva O pohár Ostravské univerzity
Získej bonus s novým účtem

Soutěž pro střední školy - bitva O pohár Ostravské univerzity

redakce - 29. 05. 2017
Právě nyní se mohou střední školy hlásit do velkolepé soutěže o čest, prestiž i hodnotné ceny: bitvy O pohár Ostravské univerzity. Ta se bude konat 27. června 2017 na Masarykově náměstí v centru Ostravy jako součást celodenního happeningu Jsme Ostravská! (vystoupí kapely Nebe, David Stypka & Bandjeez a scénické čtení LiStOvÁnÍ). Ve stejný den dopoledne navíc proběhne tradiční oblíbená akce pro školy: Chemie a další přírodní vědy na hradě.
Bitva O pohár Ostravské univerzity. Velkolepá show přímo v centru města na Masarykově náměstí, ve které 5 středních škol bojuje nejen o putovní pohár, ale také o hodnotné ceny (zájezd, sportovní vybavení, vstupenky na veletrh Gaudeamus, školení firmy Scio a podobně) a hlavně slávu: náměstí je plné stovek studentů, kteří fandí svému týmu, jsou oblečeni do barev své školy, mají transparenty, pompony a skandují vlastní hesla (atmosféru vykresluje video z loňského ročníku).

„Celá bitva je ohromným zážitkem a zkušeností pro studenty a příležitostí pro školu se prezentovat. Loni sklidila obrovský ohlas u středních škol, které nám volaly se zájmem o účast v příštím ročníku, proto budeme letos školy vybírat na základě motivačního videa,“ říká Adam Soustružník, tiskový mluvčí Ostravské univerzity.

Motivační video spolu s přihláškou je potřeba zaslat do 9. 6. 2017 na email andrea.wantulova@osu.cz, ty nejlepší pak budou pozvány do bitvy, ve které poměří nejen vědomosti, ale také pružnost ducha i těla. Více informací k bitvě najdete na jsmeostravska.cz.

Bitva se koná v rámci happeningu Jsme Ostravská! (letos již 3. ročník), který pak na celé odpoledne oživí Masarykovo náměstí: vystoupí kapely Nebe a David Stypka & Bandjeez a také herci z projektu Lukáše Hejlíka LiStOvÁnÍ se svým scénickým čtením.

Letošní ročník happeningu nese podtitul Ba(r)víme Ostravu, který má právě toto vyjadřovat: Ostrava dávno není černým městem, a k tomu zásadně přispívá Ostravská univerzita – nejen kvalitními absolventy či výzkumem zaměřeným na regionální problémy, ale také právě aktivitami v rámci své třetí role.

„Podtitul vychází z naší lednové kampaně Black is Full of Colours, ve které jsme barevnou tvář města představovali maturantům z celé republiky. Mladí lidé totiž velmi často setrvávají ve stereotypní představě o černé Ostravě, přitom právě město hraje zásadní roli při výběru vysoké školy. Proto je v našem zájmu, aby barvy Ostravy vypluly na povrch,“ vysvětluje Soustružník.

Happening Jsme Ostravská! se navíc letos koná ve stejný den, jako tradiční oblíbená akce Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity: Chemie a další přírodní vědy na Slezskoostravském hradě (více informací na chemienahrade.cz).

„Školy tak mohou dopoledne strávit na hradě, kde uvidí všemožné pokusy a mohou si zkusit vědu takzvaně na vlastní kůži, a od 12 hodin se přijít podívat na Masarykovo náměstí, kde právě vypukne bitva O pohár Ostravské univerzity. Bude zde připraven i informační stánek pro výchovné poradce škol,“ dodává Adam Soustružník.








listvyhledávání

listreklama

pracovník v sociálních službách, povinný kurz pro vás
listpersonalista.com



listzajímavosti odjinud

MDŽ 2024: Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie.

Srdečně zveme na výstavu “Praha feministická. Místa, kde se psala historie”. Bude zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7... více

Průzkum ukázal, že lidé milují nákupní centra - developeři musí myslet především na dopravní dostupnost

Advokátní kancelář Taylor Wessing si nechala zpracovat průzkum, který se týkal obliby nákupních center a důvodů, proč je právě nej... více

Obavy z „elektrosmogu“ v domácnosti nejsou na místě, určitá opatrnost však ano

Škodlivý vliv elektromagnetického záření z elektrických rozvodů a domácích elektrospotřebičů na lidské zdraví, který se nepřesně o... více

Souboj elektřiny a vodíku: Zvítězí technologie, která se dříve zbaví provozních omezení

I když je elektromobilita aktuálně nejdůležitějším trendem v automobilovém průmyslu, budoucnost možná patří vodíkovým palivovým čl... více
listnejčtenější články

listučímse.cz doporučuje
Výpočet čisté mzdy 2024
Jaké jsou změny v roce 2024 ve výpočtu čisté mzdy? Víte, kolik budete brát? Nechte si mzdu výpočítat naší kalkulačkou.
www.mzdova-kalkulacka-2024.cz
Výpočet nemocenské
Víte, kolik budete brát, když budete stonat? Pro výpočet zdarma klikněte zde.
www.vypocet-nemocenske.cz
Seznam všech škol v ČR
Největší databáze škol v ČR, která obsahuje velice populární a přehledný seznam všech středních škol, ale i jiných.
www.seznamskol.eu


listčtenáři doporučují