logo-ucimse.cz
obl?ben? přidat k oblíbeným
zprávy |jazykové vzdělávání |profesní vzdělávání |informační gramotnost |soft skills |EU fondy |návody |celoživotní učení |přijímací řízení |zájmové vzdělávání |
učímse.cz > zprávy > Univerzita Pardubice - připravte se na 2. kolo přijímaček, stále jsou volná místa pro studium
Získej bonus s novým účtem

Univerzita Pardubice - připravte se na 2. kolo přijímaček, stále jsou volná místa pro studium

redakce - 24. 07. 2014
Sedm fakult Univerzity Pardubice přijalo v 1. kole přijímacího řízení do bakalářských studijních programů a oborů přes 6 tisíc přihlášek (6 254), což je v 1. kole přibližně o 700 přihlášek méně než vloni (v 2. kole přijímacího řízení vloni přišlo ještě 1 300 přihlášek).
V prvním kole byl tradičně největší zájem o ekonomické, chemické, humanitní a jazykové a zdravotnické obory.

Po vyhodnocení průběhu a výsledků červnového přijímacího řízení do bakalářského studia, kdy fakulty přijaly ke studiu o 600 uchazečů méně než v loňském roce a přestože ještě neproběhly u všech fakult zápisy do 1. ročníku po prvním kole přijímacího řízení, vyhlásilo pět fakult Univerzity Pardubice druhé, doplňující kolo přijímacího řízení do některých svých studijních oborů a programů.

Fakulta ekonomicko-správní – do 4 oborů studijního programu Systémové inženýrství a informatika s termínem přijímání přihlášek do 31. července – fakulta plánuje přijmout ještě cca 120 uchazečů.

Dopravní fakulta Jana Pernera – přihlášky přijímá do vybraných bakalářských oborů do 15. srpna a může přijmout ještě 260 uchazečů.

Fakulta chemicko-technologická – přijímá přihlášky do devíti oborů do 17. srpna a na chemicko-technologické obory má ještě šanci cca 250 zájemců o studium.

Fakulta elektrotechniky a informatiky bude doplňovat počty studentů ve všech svých třech bakalářských oborech a přijímá přihlášky ke studiu do 20. srpna – fakulta plánuje přijmout na 200 uchazečů.

Fakulta filozofická také doplňuje počty přijatých a do vybraných bakalářských oborů přijímá přihlášky do 6. srpna – přijmout plánuje do bakalářských oborů cca 150 uchazečů.

Čtyři fakulty (dopravní, ekonomicko-správní, chemicko-technologická a elektrotechniky a informatiky) přijímají do bakalářských studií v rámci druhých kol bez přijímacích zkoušek na základě výsledků středoškolského studia. Na Fakultu filozofickou budou případní uchazeči skládat přijímací zkoušku (písemnou nebo ústní dle jednotlivých studijních oborů).

Uchazeči, kteří ještě z různých důvodů zvažují svá vysokoškolská studia, by měli sledovat aktuální informace na webových stránkách univerzity a jejích fakult, o jejichž studijní programy mají zájem.

Zájemci o navazující magisterská a doktorská studia mohou přihlášky podávat do konce července, případně v první polovině srpna – podle zvoleného studijního programu a fakulty.

Informace o doplňujícím přijímacím řízení lze získat na webových stránkách Univerzity Pardubice a jejích fakult.








listvyhledávání

listreklama

pracovník v sociálních službách, povinný kurz pro vás
listpersonalista.com



listzajímavosti odjinud

MDŽ 2024: Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie.

Srdečně zveme na výstavu “Praha feministická. Místa, kde se psala historie”. Bude zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7... více

Průzkum ukázal, že lidé milují nákupní centra - developeři musí myslet především na dopravní dostupnost

Advokátní kancelář Taylor Wessing si nechala zpracovat průzkum, který se týkal obliby nákupních center a důvodů, proč je právě nej... více

Obavy z „elektrosmogu“ v domácnosti nejsou na místě, určitá opatrnost však ano

Škodlivý vliv elektromagnetického záření z elektrických rozvodů a domácích elektrospotřebičů na lidské zdraví, který se nepřesně o... více

Souboj elektřiny a vodíku: Zvítězí technologie, která se dříve zbaví provozních omezení

I když je elektromobilita aktuálně nejdůležitějším trendem v automobilovém průmyslu, budoucnost možná patří vodíkovým palivovým čl... více
listnejčtenější články

listučímse.cz doporučuje
Výpočet čisté mzdy 2024
Jaké jsou změny v roce 2024 ve výpočtu čisté mzdy? Víte, kolik budete brát? Nechte si mzdu výpočítat naší kalkulačkou.
www.mzdova-kalkulacka-2024.cz
Výpočet nemocenské
Víte, kolik budete brát, když budete stonat? Pro výpočet zdarma klikněte zde.
www.vypocet-nemocenske.cz
Seznam všech škol v ČR
Největší databáze škol v ČR, která obsahuje velice populární a přehledný seznam všech středních škol, ale i jiných.
www.seznamskol.eu


listčtenáři doporučují