logo-ucimse.cz
obl?ben? přidat k oblíbeným
zprávy |jazykové vzdělávání |profesní vzdělávání |informační gramotnost |soft skills |EU fondy |návody |celoživotní učení |přijímací řízení |zájmové vzdělávání |
učímse.cz > zprávy > Více než čtvrtina anglických základních škol nemá žádné učitele mužského pohlaví
Získej bonus s novým účtem

Více než čtvrtina anglických základních škol nemá žádné učitele mužského pohlaví

- 27. 07. 2009
Ukázalo se, že přibližně čtvrtina základních škol v Anglii nemá jediného učitele mužského pohlaví. I přes mnohamilionovou vládní kampaň, která má přivést do škol nové pedagogy, učitelství je považováno za ryze ženskou profesi.
Muži mají tendenci vyhýbat se práci s mladšími dětmi, neboť mají obavy, že by mohli být obviněni z pedofilie. Odborníci ale říkají, že pro chlapce, kteří často vyrůstají bez otce, je nesmírně důležité, aby měli pozitivní mužský vzor.

Nedostatek učitelů mužského pohlaví na základních školách často znamená, že chlapci nemají pravidelný kontakt s dospělým mužem až do věku 11 let, kdy jdou na střední školu.

Zveřejněné údaje ukazují, že více než čtvrtina ze všech 17357 základních škol v Anglii, nemá jediného učitele mužského pohlaví.
Některá hrabství, včetně Hertfordshire, Derbyshire, Essex, Surrey, Hampshire, Lancashire, Norfolk and Cumbria, mají více než 100 základních škol, kde jsou pouze samé učitelky.

Na každého muže, který studuje učitelství na vysoké škole, připadají tři ženy. Avšak muži se většinou uplatňují ve středoškolském vzdělávání.
Průzkum organizace Government's Training and Development Agency zjistil, že 83 procent rodičů a 76 procent chlapců by si přálo, aby na základních školách učilo více mužů.

Tanya Byron, dětská psycholožka, tvrdí, že vláda by se měla více snažit, aby nepoměr mezi vyučujícími ženami a muži zmírnila.

„Existují silné obavy z důvodu pedofilie a obtěžování dětí, které vyvolávají dojem, že nechávat děti s muži není bezpečné. Tyto obavy jsou vlastně diskriminací mužů. To odrazuje muže od práce na základních školách, protože se obávají toho, jak je budou rodiče vnímat. Měli bychom se postavit těmto negativním a neprospěšným obavám,“ řekla Tanya Byron.

Ministr školství Jim Knight trvá na tom, že se situace zlepšuje. Řekl: „Kampaň zaměřená na nábor nových pedagogů mužského pohlaví pomáhá přilákat více mužů do škol a již v loňském roce jsme viděli, že žadatelů mužského pohlaví přibývá.“

Zdroj: www.telegraph.co.uk








listvyhledávání

listreklama

pracovník v sociálních službách, povinný kurz pro vás
listpersonalista.com



listzajímavosti odjinud

MDŽ 2024: Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie.

Srdečně zveme na výstavu “Praha feministická. Místa, kde se psala historie”. Bude zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7... více

Průzkum ukázal, že lidé milují nákupní centra - developeři musí myslet především na dopravní dostupnost

Advokátní kancelář Taylor Wessing si nechala zpracovat průzkum, který se týkal obliby nákupních center a důvodů, proč je právě nej... více

Obavy z „elektrosmogu“ v domácnosti nejsou na místě, určitá opatrnost však ano

Škodlivý vliv elektromagnetického záření z elektrických rozvodů a domácích elektrospotřebičů na lidské zdraví, který se nepřesně o... více

Souboj elektřiny a vodíku: Zvítězí technologie, která se dříve zbaví provozních omezení

I když je elektromobilita aktuálně nejdůležitějším trendem v automobilovém průmyslu, budoucnost možná patří vodíkovým palivovým čl... více
listnejčtenější články

listučímse.cz doporučuje
Výpočet čisté mzdy 2024
Jaké jsou změny v roce 2024 ve výpočtu čisté mzdy? Víte, kolik budete brát? Nechte si mzdu výpočítat naší kalkulačkou.
www.mzdova-kalkulacka-2024.cz
Výpočet nemocenské
Víte, kolik budete brát, když budete stonat? Pro výpočet zdarma klikněte zde.
www.vypocet-nemocenske.cz
Seznam všech škol v ČR
Největší databáze škol v ČR, která obsahuje velice populární a přehledný seznam všech středních škol, ale i jiných.
www.seznamskol.eu


listčtenáři doporučují