logo-ucimse.cz
obl?ben? přidat k oblíbeným
zprávy |jazykové vzdělávání |profesní vzdělávání |informační gramotnost |soft skills |EU fondy |návody |celoživotní učení |přijímací řízení |zájmové vzdělávání |
učímse.cz > zprávy > Začala registrace na březnovou konferenci INSPO 2017
Získej bonus s novým účtem

Začala registrace na březnovou konferenci INSPO 2017

redakce - 20. 01. 2017
Registraci účastníků konference INSPO 2017 spustilo pořádající BMI sdružení. Již 17. ročník konference o informačních a komunikačních technologiích pro osoby se specifickými potřebami se uskuteční v sobotu 25. března 2017 v Kongresovém centru Praha. Jedním ze zásadních témat bude internet věcí. Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, partnery jsou AutoCont, ČSOB a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet.
V dopoledním programu se účastníci seznámí kromě několika nových řešení z oblasti internetu věcí také s aplikací EVA Facial Mouse pro ovládání mobilního zařízení pomocí sledování obličeje uživatele, kterou představí její tvůrce Cesar Mauri ze Španělska.

Odpoledne bude jednání rozděleno do tří sekcí. První se zaměří na přístupnost webu a mobilních aplikací, druhá na využití informačních technologií při vzdělávání a zaměstnávání osob se zdravotním postižením a třetí na technologie pro neslyšící uživatele.

"Generálním partnerem konference INSPO jsme již čtvrtým rokem, protože zaměření konference úzce koresponduje s naší dlouhodobou podporou projektů usnadňujících život lidem se zdravotním postižením,“ říká Adriana Dergam, místopředsedkyně správní rady Nadace Vodafone. "A již třetím rokem bude na konferenci předána Cena Nadace Vodafone Rafael za ICT inovace pro plnohodnotnější život lidí se zdravotním postižením,“ dodává Adriana Dergam.

O cenu spojenou s částkou 200.000 korun se mohou ucházet do 22. února 2017 osoby či organizace, které přihlásí projekt vytvořený v rámci neziskové části své činnosti. Podrobnější vymezení je v právních podmínkách na inspo.cz/rafael. Oceněny mohou být projekty, které již dnes přinášejí užitek více než 300 uživatelům, a to nejméně po dobu půl roku.

Na konferenci budou vyhlášeny také výsledky literární soutěže Internet a můj handicap. Její 13. ročník má uzávěrku 19. února 2017. Tři vítězové dostanou 7000, 5000 a 3000 korun od ČSOB, další ceny věnují AutoCont CZ, Zoner Software, Okamžik a nakladatelství Portál, zvláštní ceny udělí redakce časopisů Gong a Vozíčkář. Novinkou 17. ročníku INSPO bude bezbariérová relaxační zóna ve výstavní části, v níž budou mimo jiné účastníkům konference k dispozici maséři.

Na konferenci INSPO je samozřejmostí, že ve všech třech jednacích sálech bude zajištěno tlumočení do znakového jazyka i simultánní přepis. Ten mohou sledovat účastníci se sluchovým postižením nejen na plátně, ale také na tabletu. A slabozrací návštěvníci mají možnost si na zapůjčeném tabletu nastavit prezentaci promítanou na plátno.Zájemci, kteří se nemohou zúčastnit konference osobně, budou moci sledovat on-line přenos programu z hlavního sálu na internetu. Po konferenci budou zveřejněny videozáznamy všech přednášek, které pořídí středisko Teiresiás.

Účast na konferenci je za symbolický poplatek 300 Kč (platí se u prezence), který zahrnuje i průběžné občerstvení a oběd a sborník na CD. Účastníci, kteří mají průkaz TP, ZTP nebo ZTP/P, zaplatí pouze 200 Kč, pro osobní asistenty je účast zdarma.








listvyhledávání

listreklama

pracovník v sociálních službách, povinný kurz pro vás
listpersonalista.com



listzajímavosti odjinud

MDŽ 2024: Výstava Praha feministická. Místa, kde se psala historie.

Srdečně zveme na výstavu “Praha feministická. Místa, kde se psala historie”. Bude zahájena vernisáží v předvečer MDŽ, ve čtvrtek 7... více

Průzkum ukázal, že lidé milují nákupní centra - developeři musí myslet především na dopravní dostupnost

Advokátní kancelář Taylor Wessing si nechala zpracovat průzkum, který se týkal obliby nákupních center a důvodů, proč je právě nej... více

Obavy z „elektrosmogu“ v domácnosti nejsou na místě, určitá opatrnost však ano

Škodlivý vliv elektromagnetického záření z elektrických rozvodů a domácích elektrospotřebičů na lidské zdraví, který se nepřesně o... více

Souboj elektřiny a vodíku: Zvítězí technologie, která se dříve zbaví provozních omezení

I když je elektromobilita aktuálně nejdůležitějším trendem v automobilovém průmyslu, budoucnost možná patří vodíkovým palivovým čl... více
listnejčtenější články

listučímse.cz doporučuje
Výpočet čisté mzdy 2024
Jaké jsou změny v roce 2024 ve výpočtu čisté mzdy? Víte, kolik budete brát? Nechte si mzdu výpočítat naší kalkulačkou.
www.mzdova-kalkulacka-2024.cz
Výpočet nemocenské
Víte, kolik budete brát, když budete stonat? Pro výpočet zdarma klikněte zde.
www.vypocet-nemocenske.cz
Seznam všech škol v ČR
Největší databáze škol v ČR, která obsahuje velice populární a přehledný seznam všech středních škol, ale i jiných.
www.seznamskol.eu


listčtenáři doporučují